سهشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۳
یکشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۳
پنجشنبه، شهریور ۰۵، ۱۳۸۳
توضیح : خبر موثق یعنی این که از آخر طرف چند سالش بوده یا از لحاظ روانی چطور بوده و از این چیزها. کار ندارم که چقدر در کلیت ماجرا تاثیری میگذارد ولی دستکم به لحاظ خبری باید معلوم بشود که دقیقا چه اتفاقی افتاده.
چهارشنبه، شهریور ۰۴، ۱۳۸۳
دوشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۸۳
از همه جالبتر پاویون فرودگاه بود. از تلویزیون طرف آمده بود مصاحبه کند. تازه از المپیاد جهانی برگشته بودیم. طرف خیلی طبیعی آمد گفت من چند دقیقه دیگر میآیم از شما عوامل موفقیتتان را میپرسم و شما هم میگویید توکل به خدا!
آن خبرنگار تلویزیون را بعدها در ماجرای کوی در تلویزیون دوباره دیدم. وقتی داشت با مردمی مصاحبه میکرد که دانشجویان را نکوهش میکردند.
شنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۸۳
نمونهاش برایم همین ماجرایِ دادگاههای اسلامی در کاناداست. میشود سر جزییاتِ این دادگاهها بحث کرد. ولی این جا بعضی با کلیت این دادگاهها مخالفند چون که میگویند قوانین ِ اسلام ظالمانه است. خُب، قربانتان بروم یک سری هم در ایران نشستهاند همین حرف را آن طرفی میزنند. میگویند شما فلان کار را بکنید فلان کار را نکنید چون آن خوب است آن بد است.
جمعه، مرداد ۳۰، ۱۳۸۳
کانادا شش روز بعد از آغاز المپیک تازه دومین مدالش را بدست آورد. تاکنون کانادا یک برنز و یک نقره بدست آورده است که نتیجه بسیار ضعیفی است. اما نکتهی جالب این جاست که سروصدای ملت چندان هم بلند نیست و اگر هم اندکی بلند شده یکی دو روز است. برای کاناداییها ورزش قهرمانی چندان مهم نیست. کاناداییها یک زندگی آرام را ترجیح میدهند. ارزشهای کانادایی بیشتر امنیت، بهداشت عمومی و رایگان و این چیزهاست.
دوشنبه، مرداد ۲۶، ۱۳۸۳
فقط میخواهم بگویم این حرف که «پیامِ ورزش دوستیِ ملتهاست» و این چیزهایی که الان خیلی گفتنش مُد شده مالِ همان کلاس اِنشاست. ورزش و سیاست تفکیکناپذیرند. اشکال ماجرا به نظر من در این جاست که ایران با این کاری که کرد آن پیامی که در نظر داشت را نه تنها اصلا به بقیه نرساند بلکه وارونش را هم رساند. چون مسوولانِ ایرانی هیچ شهودی ندارند که مردمِ دنیا در موردِ این جور مسایل چه طوری فکر میکنند.
یکشنبه، مرداد ۲۵، ۱۳۸۳
احتمالا فقط در ایران است که وقتی یک خبرگزاری یک اتاق را در یک شهری کرایه میکند و دو سه نفر را خبرنگار آن شهر تعیین میکند، مراسم افتتاحیه برگزار میشود و از استاندار و نمایندهی ولیفقیه پیام میدهند و ... .
یک نکتهی جالب از سخنرانی دکتر باطنی در دانشگاه تورنتو
به نظر دکتر باطنی خط فارسی مشکلات فراوانی دارد. از مهمترین آن ننوشتن حروف صدادار بویژه کسرهی اضافه است در حالیکه در عمل این حروف خیلی مهم هستند. همین یکی از دلایل کندخوانی فارسیزبانان است چرا که باعث میشود آدم مجبور شود مدام متن را برگردد دوباره بخواند یا مثلا کلمهی بعد را نگاه کند تا بداند که کسرهی اضافه را بخواند یا نه. مثلا جملهی «اغلب مردم انگلیسی حرف میزنند.» بسته به این که برای اغلب کسره بگذاریم یا به سکون بخوانیم دو معنای جداگانه میدهد و خواننده را دچار مشکل میکند. در انتهای جلسه وقتی یک نفر از دکتر باطنی پرسید که نظر او با تغییر خط چیست او موافقت کرد. دکتر باطنی گفت که این که آیندگان خطی داشته باشند که بتوانند راحت بخوانند به مراتب مهمتر از این است که نگران از دست دادن نوشتههای گذشته باشیم، چه این که این نوشتهها را میتوان به خط جدید هم نوشت.
جمعه، مرداد ۲۳، ۱۳۸۳
۱) میگفت چند سال پیش در یک مراسمی در واشنگتن رضا پهلوی را میبیند. آن موقع زمانی بوده که ماجرای اختلاف رضا پهلوی و مسعود انصاری خیلی بالا گرفته بود. رضا پهلوی رو میکند به امیراحمدی و میگوید که این مسعود انصاری همهی پولهای ما را خورده است! امیراحمدی هم میگوید ای وای، خب پس حالا چه کار میکنید؟ رضا پهلوی هم جواب میدهد که مادرمان هستند!
۲) یک مطلب جالب دیگری که امیراحمدی زد این بود که دولت ایران سیاستش همواره این بوده که در روابط خارجی اولویت با کشورهای مسلمان باشد، بعد همسایه، بعد منطقه و دست آخر کشورهای دیگر. ولی در عمل روابط ایران با کشورهای دیگر از کشورهای همسایه بهتر بوده، از میان کشورهای همسایه هم با آنها که مسلمان نبودند بهترین روابط را داشته. مثلا روابط ایران با روسیه و ارمنستان خیلی بهتر از عراق و افغانستان بوده است.
پنجشنبه، مرداد ۲۲، ۱۳۸۳
چهارشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۸۳
سهشنبه، مرداد ۲۰، ۱۳۸۳
پنجشنبه، مرداد ۱۵، ۱۳۸۳
چهارشنبه، مرداد ۱۴، ۱۳۸۳
دوشنبه، مرداد ۱۲، ۱۳۸۳
قاصدک شمارهی ۱۰ منتشر شد. بنده برای گزارش این شماره نشستم و تمام شمارههای دو تا روزنامهی اصلی کانادا را از سه هفته قبل تاکنون ورق (البته ورقِ الکترونیکی) زدم و مطالب مربوط به زهرا کاظمیِ آن را جدا کردم تا این گزارشی شد که میبینید. اگر یک جایی مثل وزارت امور خارجهی ایران مایل باشد این گزارش بنده را که فکر کنم خیلی هم بدردشان بخورد خریداری کند، بنده با کمال میل پولش را میپذیرم. مخصوصا آقای آصفی این گزارش را باید حتما بخوانند تا بفهمند به جای این که به تیم فوتبال ایران تبریک بگویند بهتر است اندکی قبل از حرف زدن در مورد دادگاه زهرا کاظمی بیاندیشند تا اینگونه سوژهی سرمقالههای روزنامههای کانادا نشوند.