یه چند وقت پیش یه مطلبی نوشته بودم دربارهی این که نخستوزیر کانادا وقتی اومد سرِ کار خیلی طبیعی کلی وزارتخانهی جدید اضافه کرد و یک سری رو هم حذف کرد. کاری که در ایران پروسهی خیلی پیچیدهای داره و باعث تحمیل یه هزینهی بسیار سنگین به دولت میشه، در کانادا به سه سوت انجام میشه.
یکی از این وزارتخانههای موسمی که به نوعی به کار من مربوطِ، وزارت تحقیقات و نوآوری است که وزارتخانهیِ دولت انتاریوست. این وزارتخانه البته جدای از وزارت آموزش است و وقتی دولت لیبرال پنج شش سال پیش سر کار آمد تشکیل شد. یک نگاه به ساختار این وزارتخانه خیلی راحت نشون میده که چرا در کانادا حذف و اضافهی وزارتخانه کار زیاد پیچیدهای نیست. در انتاریو یک جایی مثل این وزارتخانه کارش بیشتر توزیع پول است بین پروژههایی که مردم یا دانشگاهها یا موسسات دیگر انجام میدهند. یعنی خود دولت هیچ پروژهای را خودش انجام نمیدهد. توزیع پول هم که کاری ندارد. چند تا کمیته تصمیمگیری میخواهد که معمولا اعضای آنها هم از فعالین صنعت یا دانشگاه هستند. یعنی شما میتوانید یه وزارتخانهی جدید درست کنید که همه کارمندانش ۱۰ نفر بشوند! و البته چون کارها به مردم سپرده میشود، سیستم خیلی بازدهی خوبی هم دارد.
سهشنبه، فروردین ۲۰، ۱۳۸۷
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
1 comments:
در کشوری که دولت وکیل وصی مردم است و همه ی کارها باید به ید با کفایت دولت انجام شود این جور فرتی بازی ها اصلن معنا ندارد ((: راستی اینجا یک وزارخانه هم پروژه را بررسی می کند هم آنرا مثلن اجرا می کند هم پولش را خودش می خورد هم آخرش می گوید قابل اجرا نیست . این روند کامل یک پروژه در ایران است . پس وزارتخانه به دستگاه عریض و طویلی نیاز خواهد داشت . الکی که نیست !! ((:
ارسال یک نظر