دوشنبه، فروردین ۲۴، ۱۳۸۸

بیانیه‌یِ انتخاباتیِ خط قرمز

من این جا سعی می‌کنم انتظار‌هام رو از رییس‌جمهور آینده لیست کنم. طبیعتا این‌ها معیارهایی هم است که من از روی اون کاندیدای مورد علاقه‌ام رو انتخاب می‌کنم. به خاتمی، موسوی و کروبی از ۱ تا ۱۰ برای هر کدوم از این معیارها نمره می‌دم و از آخر با یه فرمول بهترین کاندیدا رو انتخاب می‌کنم:) پاک و پاکیزه.

۱) برقراری رابطه با غرب بویژه آمریکا
هیچ کشوری به خاطر داشتن رابطه با آمریکا خوشبخت نمی‌شه ولی خب می‌شه گفت نداشتن رابطه با آمریکا هر کشوری رو بدبخت می‌کنه. به نظرم وجود اوباما فرصت خوبیه که ایران کله‌شقی رو بذاره کنار و رابطه‌اش با آمریکا رو خوب کنه. به نظرم دو تا ادعایی که آدمایی مثل عبدی و زیدآبادی مدام ترویج می‌کنن هم کامل جفنگه. یکی این که رییس‌جمهور کاره‌ای نیست و رهبر درباره‌ی ارتباط با آمریکا تصمیم می‌گیره. یکی دیگه این که احتمال ارتباط با آمریکا در زمان دولت اقتدارگراها بیشتره. در جواب ادعای اول این که رهبر تو خلا تصمیم نمی‌گیره و در وجود یه رییس‌جمهور تنش‌زدا مجبور می‌شه به رابطه با آمریکا تن بده و در جواب دومی هم، همین دولت احمدی‌نژاد برای رد ادعا کافیه. یه نکته هم این که اگه تو این دولت اصغر و جیمز با هم دست دادن اصلا مهم نیست. مهم کلیت رابطه‌ی ایران و آمریکاست که تو این دولت به مراتب بدتر از دولت خاتمیه. حالا من برای این معیار به خاتمی، موسوی و کروبی به ترتیب ۸، ۵ و ۷ می‌دم.

۲) بالارفتن ضریب هوشی مدیران اجرایی
هر وقت دولت عوض می‌شه بیشتر مدیرهای اجرایی مملکت که شامل رییس دانشگاه و رییس سازمان آب و غیره هستن هم عوض می‌شن. این که این مدیرها چقدر مدیرهای خوبی باشن تو زندگی روزمره‌ی ما خیلی تاثیر می‌ذاره. برای همین این که با آمدن فلان رییس‌جمهور ضریب هوشی مدیران جدید چقدر بیشتر از مدیرهای قبلیه خب خیلی مهمه. خاتمی، موسوی و کروبی به ترتیب ۸، ۵ و ۷ می‌گیرن.

۳) خصوصی‌سازی
نظر به این که بنده‌ی حقیر در اقتصاد اکید راست می‌زنم، برای من توجه دولت آینده به خصوصی‌سازی، آزادسازی اقتصادی،‌ حذف یارانه‌ها و کوچک‌ کردن دولت خیلی مهمه. بدون وجود یک سری آدم خرپول در ایران جامعه مدنی شکل نمی‌گیره. آزادی اجتماعی و سیاسی با آزادی اقتصادی مثل شیر و شکر آمیخته است. نمره‌ی خاتمی، موسوی و کروبی در این باره‌ به ترتیب ۸، ۴ و ۹ است.

۴) باز کردن فضای سیاسی

این یکی رو باید یک کم توضیح بدم دربارش. ماجرا اینه که در درازمدت خب ما باید یه جامعه‌ی باز داشته باشیم و از این حرف‌ها. الان یه جورایی در دوران گذاریم. خیلی مهمه که در همین دوران گذار بمونیم و دست‌کم عقب نریم. همیشه یه چند تا روزنامه باشن و یکی دو تا حزب مخالف و علنی هم باشن. نباید بذاریم اون بلایی که سر نهضت آزادی اومد و یه جورایی به کلی از صحنه حذف شدن این بار سر اصلاح‌طلبان بیاد. برای همین اگه رییس‌جمهور حالا خیلی نمی‌تونه کاری بکنه لااقل فشار بیاره که همه‌ی منفذها بسته نشه. ایران نباید مثل کره‌ی شمالی یا عراق زمان صدام بشه. نمره‌ی من به خاتمی، موسوی و کروبی برای این که جلوی این کار رو بگیرن ۹، ۶ و ۷ هست.

۵)‌احتمال رای آوردن
خب این هم که معلومه چیه. طبیعتا این پارامتر در بقیه‌ی پارامترها ضرب می‌شه. خاتمی، موسوی و کروبی به ترتیب ۹، ۶ و ۳ می‌گیرن.

حالا برای این که محاسبات کامل بشه به چهار تا پارامتر بالا وزن می‌دم. وزن پارامترهای ۱، ۲، ۳ و ۴ را به ترتیب ۵، ۱۰، ۷ و ۸ می‌دیم. حالا همه‌ی این‌ها رو من گذاشتم تو یه فرم excel که امتیاز هر کدوم از کاندیداها را به شما می‌ده. البته امتیاز کل خاتمی رو باید در نهایت در صفر ضرب کرد.

فعلا که با این فرمول من امتیاز موسوی 3.02 و کروبی 2.24 هست. تا ببینیم گذشت زمان چه بلایی بر سر این ضرایب میاره. این فرم excel رو من به اشتراک گذاشتم و همه باید بتونن ضرایب خودشون رو وارد کنن.

7 comments:

niMA گفت...

اولا که عددها رو اشتباه وارد کردی تا جایی که من می‌بینم.
دوما فکر کنم تخمینت از احتمال رای آوردن کروبی اشتباه باشه. من فکر می‌کنم همونطور که از معین بیشتر رای آورد از موسوی هم بیشتر رای بیاره.
سوما فکر نمی‌کنم در برقراری رابطه با غرب تفاوت بخصوصی بین کروبی و موسوی وجود داشته باشه. احتمالا وزیر امورخارجه هردوشون یک نفره.

ناشناس گفت...

مخالفم که موسوی به خصوصی سازی 4 میگیره. موسوی مرتب به اینکه نقش اصلی چرخ اقتصاد رو بخش خصوصی می گردونه تاکید کرده. بعلاوه در مورد مدیرها موسوی خیلی به تجربه معتقده و چند بار گفته که نباید مدیر های پر تجربه خاک بخورند و کامیونی عوض بشند. به نظرم دیدت به موسوی ناشی از حرفهای فرشاد مومنی است که یک مشت حرف بی سر و ته بود.

Unknown گفت...

i can't recall well, but was it you who liked Noami Klein? (i am not sure if it was u or Bahman Darroshafaee) but anyway, if it was u, then how u consider yourself economically right? (although u are absolutely welcome! lol!)

ناشناس گفت...

خب یک خط می‌نوشتی که «با وجود نوشته‌های قبلیم، به نظرم موسوی همچین بد هم نیست و احتمال رأی‌آوردنش بیشتر است». دیگر اینقدر صغراکبراچیدن نداشت.

Mohammad Mahdian گفت...

نفهمیدم چرا درباره ی رابطه با آمریکا به کروبی امتیاز پایینتر از موسوی دادی. مگر تیم موسوی بیشتر از کروبی چپی نیست؟ من با وجود این که از خود کروبی اصلا خوشم نمیاد، به تکنوکراتهای توی تیمش خیلی امیدوارم.

Unknown گفت...

محمد جان اشتباه کرده بودم! درستش کردم. موسوی استکبارستیزه و برای همین احتمال بهبود رابطه با آمریکاش کمتره.

میثم: والله من نبودم. شاید بهمن بوده:)

Masoud گفت...

من هم از کروبی خوشم نمیاد و اصلا پرستیژ ریاست جمهوری را نداره ولی ادم های کاردرستی را در اکیپش داره. به نظر من اگر خاتمی حمایتش را از موسوی دریغ کنه در اینصورت موسوی کوچکترین شانسی برای پیروزی در انتخابات نخواهد داشت.