دیروز مجلس نمایندگان آمریکا تغییرات نسبتا مهمی در قانون ثبت اختراعات آمریکا داد. جالب اینه که بیش از پنجاه سال بود که قانون ثبت اختراعات تغییر چندانی نکرده بود و این برای موضوعی که انتظار میره درش تحول زیاد باشه خیلی عجیبه. ولی تغییرات چی بود:
اول این که دیگه مثل گذشته نمیشه از کمپانیها شکایت کرد که دزدیِ اختراع کردند. یعنی میشه ولی خب دیگه از جریمههای کلان خبری نیست. برای این تغییر شرکتهای بزرگ مثل گوگل یا سیسکو خیلی لابی کرده بودند. مثلا جالبه بدونین فقط شرکت RIM که در واترلوی کانادا هست و BlackBerry میسازه چهارصدهزار دلار برای لابی کردن دربارهی این قانون پول خرج کرده.
دومین تغییر مهم اینه که دیگه برخلاف گذشته هرکسی که در آمریکا زودتر اختراع کنه (first to invent) مخترع نیست. بلکه باید اولین نفری باشه که اختراع رو ثبت میکنه (first to file). تقریبا در همهجای دنیا اونی که زودتر ثبت کنه مخترع است و از این جهت قانون جدید باعث یکی شدن قانون آمریکا با قانون بقیهی دنیا شده. این که هر کی اول ثبت کنه مسلمه کارها رو آسون میکنه. ولی خب باز هم به ضرر مخترعهای مستقل هست که پولدار نیستن سریع هرچی رو میسازن برن ثبت کنن. قبلا میشد بری دفتر آزمایشگاهت رو نشون بدی و بگی که واقعا تو زودتر ثبت کردی ولی دیگه الان نمیشه.
چند تا نکتهی دیگه:
دولت آمریکا با این قانون جدید خیلی مخالفه. هنوز سنا هم اونو تایید نکرده. بوش هم ممکنه وتوش کنه.
۱۶۰ دموکرات، ۶۰ جمهوریخواه به تغییرات رای مثبت دادن و ۵۸ دموکرات و ۱۱۸ جمهوریخواه رای منفی دادن.
دوشنبه، شهریور ۱۹، ۱۳۸۶
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
1 comments:
وقتی نوشتهی شما رو خوندم گیج شدم که اگر این قانون جدید این قدر برای کمپانیها خوبه، پس چرا جمهوریخواهها ازش حمایت نکردن. بعد که خبر رو خوندم فهمیدم که تفسیر شما تا حد زیادی بیاساس بوده.
این خیلی عالیه که دیگه از جریمههای کلان خبری نیست. شما یک جوری نوشتید که انگار قراره من از گوگل شکایت کنم. این دعواها الاناش هم بین شرکتهای بزرگ بوده. ضمن این که شرکتهای داروسازی با قوانین فعلی پدر مردم را درآوردند. شاید با قانون جدید، دیگه نتونند شرکتهای هندی و برزیلی تولید دارو را تهدید به باجگیری کنند.
ارسال یک نظر